Bűnügy

Még mindig folyik az eljárás Berki Krisztián halála kapcsán

A rendőrség befejezte a nyomozást az egyik gyanúsítottal szemben

Lezárta a nyomozást és vádemelést javasol a Berki Krisztián halála után kábítószer birtoklása miatt meggyanúsított férfi ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság, tudta meg a Magyar Nemzet, amelyet a Blikk.hu szemlézett.

Még mindig folyik az eljárás Berki Krisztián halála kapcsán
Berki Krisztián
Fotó: Wikipedia

A Berki-ügyben van még egy gyanúsított, Berki Krisztián feltételezett dílere, az ő esetében a rendőrség tovább folytatja az eljárást – írja a lap.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának közlése szerint a rendőrség befejezte a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki ellen Berki halála után kábítószer-birtoklás gyanújával indítottak eljárást.

Berki Krisztián halála után a BRFK kábítószer-bűnözés elleni osztálya 2022. május 10-én fogta el a 42 éves K. Istvánt Vecsésen, lakásán ötven gramm kokaint és marihuánát, valamint kábítószerrel szennyezett eszközöket, digitális adathordozókat és két nagy értékű személyautót foglaltak le a rendőrök. Minderre azért volt szükség, mert a korábbi információk alapján drog lehetett Berki lakásán, és feltételezhető, hogy azt a vecsési férfi adta el neki. K. István jelenleg szabadlábon védekezik, ahogy az a férfi is, aki ellen kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást, szintén a Berki-ügyhöz kapcsolódóan. Az ő esetében fejeződött be a nyomozás rendőrségi szakasza, és az illetékes ügyészség dönt majd arról, hogy vádat emel-e – írják.

A Blikk elsőként számolt be arról, hogy Berki Krisztián 2022 májusában elhunyt. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálta a halálesetet, idegenkezűség gyanúja nem merült fel, ám a lakásban kábítószergyanús anyagot is találtak, így bűnügyi vizsgálat is indult az ügyben.

Berki Mazsi kálváriája

Berki özvegye, Mazsi élete legnehezebb időszakán ment keresztül. Nem elég, hogy az elviselhetetlen gyásszal kellett megküzdenie, a férje tragédiája óta a droggal kapcsolatban is többször kihallgatták a nyomozók. Mazsinak aktákat kellett végignéznie, majd becenevek alapján visszaemlékeznie különböző emberekre.

Kapcsolódó írásaink