Bűnügy

Nyolc év fegyházra ítéltek egy csongrádi boltot kirabolni próbáló férfit

A bíróság ítélete nem jogerős

Nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Csongrádi Járásbíróság egy férfit, aki február közepén megpróbált kirabolni egy helyi boltot – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Nyolc év fegyházra ítéltek egy csongrádi boltot kirabolni próbáló férfit
Az ügyészség súlyosbításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek (képünk illusztráció)
Fotó: MH archív/Sárközy György

Szanka Ferenc közölte, a többszörösen büntetett előéletű, különös és többszörös visszaeső vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A bíróság elé állított férfi a vádfeljegyzés szerint február 16-án reggel 9 órakor ment be napszemüvegben és szájmaszkban egy helybeli élelmiszerüzletbe. A vádlott a kezében egy húszcentis pengéjű késsel fenyegetőzve a bevétel átadásra szólította fel az eladót, aki közölte, hogy nincs pénze.

A férfi ezt követően a kasszához lépett, amit kihasználva a sértett kifutott az üzletből. Ezt látva a vádlott megijedt, és még mielőtt bármit elvett volna, elszaladt a helyszínről.

A bíróság ítélete nem jogerős, azzal szemben az ügyészség súlyosbításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek – tudatta a csoportvezető ügyész.

Kapcsolódó írásaink