Bűnügy

Valami bűzlik Környén

Szénhidrogén eredetű szennyezést tártak fel a Környei Ipari Park területén

Jelentős szénhidrogén eredetű szennyezést tártak fel a Környei Ipari Park területén – közölte a UBM Holding Nyrt. szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Valami bűzlik Környén
Ugrik az olajár, 100 dollár felett járt a Brent
Fotó: financialexpress.com

Valószínűsíthetően az ingatlan felszíne alatt található, használaton kívüli tartályokból vagy az ezekhez kapcsolódó vezetékekből származik a szennyezés, amely az ipari park környékén található további területeket is érinti – ismertették.

Az UBM Holding Nyrt. leányvállalata, az UBM Feed Zrt., valamint a cégcsoportba tartozó további társaságok sem az ingatlan tulajdonjogának megszerzését megelőzően, sem azt követően nem folytattak olyan tevékenységet a területen, amelyből a szennyezés származhatna. A szennyezés észleléséig nem is volt tudomásuk az ingatlanon található tartályokról – írják a tájékoztatásban.

A szennyezés pontos mértékének megállapítására, a szennyezésért felelősök beazonosítására a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztálya eljárásán fog sor kerülni – jelezte az UBM Holding Nyrt.

Az UBM Holding Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde standart kategáriójában jegyzik, a papír 27 600 forinton zárt szerdán, árfolyama egy év alatt 24 000 forint minimumot és 29 200 forint maximumot ért el.

Kapcsolódó írásaink