Bűnügy

Megvan a 30 éve bújkáló maffiafőnök rejtekhelye

Ő lehet a kulcs minden idők legnagyobb leszámolásainak a felgöngyölítésére

Az olasz rendőrség ráakadhatott a 30 éve szökésben lévő maffiavezér, Matteo Messina Denaro titkos főhadiszállására egy szicíliai településen – írta meg a The Guardian.

Megvan a 30 éve bújkáló maffiafőnök rejtekhelye
Képünk illusztráció
Fotó: MH

A szicíliai maffia utolsó „keresztapjaként" ismert bűnöző búvóhelyét egy kisvárosban, Campobello de Mazarában találták meg. A helyszínen smaragdot, gyémántot és más drágaköveket is lefoglaltak, de olyan dokumentumokat is kerestek, amelyekről azt feltételezik, hogy Denaro birtokában vannak.

Az iratok között lehet Toto Riina, a szicíliai maffia főnökének titkos archívuma is, amelyet a feltételezések szerint Denaro tulajdonított el. A papírok a hatóság feltételezései szerint az elmúlt 40 év maffiagyilkosságainak titkait tartalmazhatják a főnökök főnöke címmel.

Denaro kulcsfigurája lehet a szicíliai maffia által elkövetett legszörnyűbb bűncselekményeknek, köztük az 1992-ben elkövetett bombatámadásoknak, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino maffiaellenes bírák 1996-os meggyilkolásának, valamint egy maffiózó 12 éves fiának megfojtásának és savban való feloldásának. Denarót 2002-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték számos ember meggyilkolásáért és több mint egy tucat személy megöletéséért – írja az index.hu

Kapcsolódó írásaink

Gyilkolt, mert nem kapott kölcsön

ĀA december 15-én történt gyilkosság elkövetésével vádolt, szombaton elfogott férfi letartóztatását vasárnap rendelte el a Miskolci Járásbíróság