Bűnügy

Tragédia: rendőrgyilkosság a fővárosban

Csütörtökön késő este Újbudán támadt késsel az intézkedő rendőrökre egy férfi

Három rendőrt is megszúrt az elkövető, egyikük olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt – írta honlapján a rendőrség. Közzétették azt is, hogy a rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegnek Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának helytállása előtt.

Tragédia: rendőrgyilkosság a fővárosban
Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt, 2023. január 13-ára virradóan. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség tájékoztatása szerint tegnap késő este bejelentést kaptak, hogy egy XI. kerületi Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni.

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök intézkedtek a férfi ellen, de eközben az rájuk támadt. Három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, majd elfogták.

A helyszínre érkező Országos Mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték.

Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyossal megsérült, hogy a gondos kórházi ápolás ellenére elhunyt – írta meg hajnalban az Origo.

Közben a Bors megtudta, hogy a környékről többen is hívták a rendőröket, de azokat vélhetően maga, a megtámadott szomszéd is értesítette. A lap azt írja, a férfi az elsőként felsiető rendőrt mellkason szúrta, majd miután a másik két rendőrt is megsebesítette, kirohant az utcára.

A mellkason szúrt rendőr ekkor már mozdulni sem tudott, a két társa viszont a késes támadó után tudott menni. Végül egy közeli megállóban érték utol, ahol figyelmeztető lövést adtak le, majd egy célzott lövést a lábára. Az esetről közben egy videó is megjelent már.

Időközben az erősítés is befutott, rengeteg rendőr lepte el a helyszínt. Röviddel a támadás után az életveszélyesen megsérült rendőrt kórházba vitték, de már nem lehetett megmenteni az életét.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen korú volt a rendőr, ahogyan a támadó személye sem ismert. Jelenleg sok a kérdőjel, de arra igen nagy esély lehet, hogy a rendőrgyilkos élete végéig rácsok mögé kerülhet.

A rendőrség közösségi oldalán reggel tette közzé a gyászjelentést, ebben tudatták, hogy szolgálatteljesítés közben vesztette életét Baumann Péter r. főtörzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

Megírták, hogy Baumann Péter r. főtörzsőrmestert 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Budapest XI. kerületében.

„A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelgünk munkatársunk helytállása előtt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában.

A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves.

Nyugodj békében, Péter!”

Kapcsolódó írásaink