Bűnügy

Boszorkánysággal és gyermekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak 11 embert

A hét férfi és a négy nő ellen 14 oldalas vádiratot nyújtottak be

A gyanú szerint hét férfi és négy nő vett részt egy gyermekekkel kapcsolatos szexuális hálózat tevékenységeiben 2010 és 2020 között – írja a liner.hu.

Az Independent számolt be arról, hogy 11 embert vádolnak boszorkánysággal és gyilkossági kísérlettel járó szexuális hálózatban való részvétellel. A bíróság szerint mintegy hét hétig fog tartani azon 11 ember tárgyalása, akiket azzal vádolnak, hogy részt vettek egy boszorkánysággal, gyilkossági kísérlettel és súlyos szexuális erőszakkal is összefüggésbe hozható szexuális hálózatban, ahol gyermekeket kényszerítettek különböző cselekményekre.

A hét férfi és a négy nő ellen 14 oldalas vádiratot nyújtottak be, miután 2010 januárja és 2020 márciusa között különböző glasgow-i címeken illegális cselekményeket folytattak. A vádak között szerepel, hogy két fiatal lányt és egy fiatal fiút arra kényszerítettek, hogy állatokat öljenek, továbbá, hogy ouija táblát használva „szellemet és démonokat idézzenek meg”.

Az egyik fiatal lányt meg is akarták ölni, ezért mikrohullámú sütőbe, hűtőszekrénybe, sütőbe és fagyasztóba zárták. Amikor a csoport tagjai szexuálisan bántalmazták a gyermekeket, a csoport tagjai videóra vették azt, miközben „tapsoltak, éljeneztek és verbálisan bátorították” a többieket.

A csoport tagjai arra kényszerítették a gyermekeket, hogy vegyenek részt a „sátáni szeánszokon”, ahol azt mondták nekik, hogy „vért isznak és szíveket esznek”. A 44 éves Iain Owens, a 38 éves Elaine Lannery, a 41 éves Lesley Williams, a 40 éves Paul Brannan, a 38 éves Marianne Gallagher, a 49 éves Scott Forbes, a 46 éves Barry Watson, a 49 éves Mark Carr, a 45 éves Richard Gachagan, az 50 éves Leona Laing és a 46 éves John Clark tagadja a vádakat.

Maureen Goudie, Steven McHendrie, Robert Brown, James McLean és Douglas Gachagan is szerepel a vádiratban, ám ezek a vádlottak a bírósági dokumentumok szerint már meghaltak. A pénteki tárgyaláson a vádlottak egyike sem jelent meg – írja a liner.hu.

Kapcsolódó írásaink