Bűnügy

Magyar nő sikkaszthatott ukrán segélyeket

F. Emese az ellene folyó ügyekre a Facebookon reagált

Egy egymilliárd forint értékű segélyszállítmánynak veszett nyoma tavaly, F. Emese közleményben reagált: mindent tagad – írta meg az rtl.hu.

Magyar nő sikkaszthatott ukrán segélyeket
Több kétes eset is van a nő múltjában
Fotó: Facebook/F. Emese

Egy tavaly eltűnt egymilliárd forint értékű segélyszállítmány kapcsán az ukrán biztonsági szolgálatok az gyanítják, hogy az eltűnéshez egy magyar származású nőnek, F. Emesének is köze van – írta meg az rtl.hu. hozzátették, a 30 éves F. Emese úgy került a nemzetközi sajtó látóterébe, hogy egy ausztrál valóságshow ingatlanárverésén 4,2 millió dollárt ígért egy házért, de az összeget végül nem fizette ki. F. Emese ennek ellenére megpróbálta bebizonyítani a kifizetés tényét, csakhogy mindezt hamis banki papírokkal tette, a nő ezután elhagyta Ausztráliát.

Legközelebb akkor lehetett róla hallani, amikor a saját barátja tett ellene feljelentést, miután a portugáliai Madeira szigetén feltehetően ellopta a férfi búváróráját és a GoPróját - olvasható a portálon.

Kiemelték, F. Emese az orosz–ukrán háború kitörését követően csatlakozott Ukrajnában a külföldi zsoldosokat tömörítő Nemzetközi Légióhoz. Kiderült, hogy itt azt mesélte be, hogy az Apple-nél és az ENSZ-nél dolgozik. A légió illetékesei hittek a nőnek, így könnyen pozíciót kapott: ő lett a légió egyik kommunikációs vezetője.

F. Emese és az akkori főnöke két adománygyűjtő szervezetet hozott létre, hogy a légiónak érkező felajánlásokat kezeljék. A Hvg cikke azt állítja, hogy egy titokban rögzített hangfelvételen a nő elismerte, hogy „rendszeresen személyes haszonszerzésre használta fel az ezen a számlán lévő pénzeszközöket”.

Hozzátették, a sikkasztások kapcsán két hivatalos jelentés is született, az egyikben egy 2,5 millió dolláros orvosi szállítmány eltűnésével vádolják, a másikban pedig azt állítják, hogy a nőt beszervezte az orosz titkosszolgálat.

F. Emese az ellene folyó ügyekre a Facebookon reagált: Nincs tudomásom semmilyen hivatalos panaszról, eljárásról, perről vagy bármi hasonlóról. Van azonban kattintás- és bulvárhírterjesztés. Semmilyen minőségben nem vettem részt az orvosi felszerelések szállításában, amelyet a legújabb szépirodalmi mű leír.

Kapcsolódó írásaink