Bulvár

Megdöbbentő dolgot tett III. Károly király Harry herceggel

A királyi család törölte Harry herceg egy 2016-os nyilatkozatát a weboldalukról

Ez volt az a dokumentum, amelyben a brit uralkodó kisebbik fia megvédte feleségét, Meghan Markle-t, ugyanis sokan bántották kapcsolatuk elején a származása miatt – írja az Origo.hu.

Megdöbbentő dolgot tett III. Károly király Harry herceggel
Harry herceg és felesége, Meghan Markle
Fotó: AFP/Anadolu/Anadolu Agency/Kadir Ilboga

Törölte a királyi család Harry herceg azon nyilatkozatát, amelyben az Meghan Markle-t védte meg, a fiatal színésznőt ugyanis sokan bántották származása miatt. Sussex hercege 2016 novemberében adott ki egy közleményt a sajtó munkatársait figyelmeztetve, bizonyos hírügynökségeket rasszizmussal vádolt.

A nyilatkozatot a Kensington-palota volt kommunikációs titkára, Jason Knauf tette közzé néhány nappal azután, hogy Harry és Meghan kapcsolata nyilvánosságra került.

Több mint hét évig elérhető volt a Royal.uk weboldalon, mostanra azonban eltűnt, valamikor december 3. és december 10. között törölték – írja a Mirror.

A dokumentum állítólag felidegesítette III. Károly királyt és Vilmos herceget. Harry a Spare című, önéletrajzi könyvében azt írta, aggódtak Meghannel, mert a család nem védte meg őket.

A most törölt nyilatkozat a The Mail on Sunday egyik cikke után jelent meg, amelyben arra utaltak, hogy a színésznő egy olyan városból jön, amely tele van bűnözőkkel, mint írták, „beugrik a családhoz egy teára”. A Kensington-palota Harry herceg kommunikációs titkára nevében tette közzé a nyilatkozatot.

Az elmúlt héten átléptek egy határt. Harry herceg (akkor még csak) barátnőjét, Meghan Markle-t bántalmazás, zaklatás érte.

„Ezek egy része nyilvános volt – egy újság címlapján volt olvasható; de a kommentelők és néhány online újságíró is szexista és rasszista sorokat engedett meg magának.”

Harry herceg aggódik Markle kisasszony biztonsága miatt, és mélységesen csalódott amiatt, hogy nem tudta megvédeni őt. Nem helyes, hogy néhány hónapja vannak együtt, és már most ekkora viharnak vannak kitéve.

A színésznő tudja, hogy egyesek majd azt mondják, hogy ez a játék része, ez az ismertséggel jár. Ő ezzel azonban határozottan nem ért egyet, ez nem játék – itt az életéről van szó – magyarázta Jason Knauf.

A pár azóta összeházasodott, 2018-ban a Szent György-kápolnában. Az esküvőjüket a média is közvetítette, egy fotós most egy soha nem hallott részleteket árult el a ceremóniáról.

Kapcsolódó írásaink