Bulvár

III. Károly király bejelentése

Rákdiagnózisa óta először utazik a tengerentúlra

III. Károly király rákos megbetegedése óta először hagyja el az országot. Az uralkodó a jövő hónapban Franciaországba utazik Kamilla királynéval, hogy egy fontos eseményen vehessen részt – írja a life.hu.

III. Károly király bejelentése
III. Károly király
Fotó: AFP/Pool/Hollie Adams

III. Károly király a franciaországi Normandiába utazik a Brit Királyi Légió megemlékezésére a D-Day 80. évfordulóján. Az uralkodót Kamilla királyné is elkíséri.

Ez az első utazása, mióta kiderült, hogy rákos beteg

Februárban jelentette be a palota, hogy Károly királynál rákot diagnosztizáltak, de arról azóta is csak feltételezések vannak, hogy pontosan milyen típusú daganatos megbetegedéssel küzd az uralkodó. A legutóbbi híresztelések az egészségi állapotával kapcsolatban nem voltak biztatóak, ahogy az sem, hogy a Buckingham-palota tisztviselői felülvizsgálták a király temetésével kapcsolatos terveket.

Nem először áll nyilvánosság elé

III. Károly király hivatalosan április 30-én lépett először nyilvánosság elé, mosolyogva és integetve érkezett meg egy londoni kórházba. Őfelsége feleségével, Kamilla királynéval együtt ellátogatott a University College Hospital Macmillan Rákközpontjába, ahol a jótékonysági szervezet védnökeként találkozott a betegekkel és a személyzettel. Károly ezzel a lépésével a korai rákdiagnózis fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

Kapcsolódó írásaink