Bulvár

Új őrület a „csoda” varangyméreg

A modern világ bajainak „csodaszereként” hirdetik

Samantha Gonzalez fel akarja hívni mások figyelmét az új „trendi” pszichedelikus szerek veszélyeire – írja a thesun.co.uk.

Új őrület a „csoda” varangyméreg
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Klaus-Dietmar Gabbert

A „speed-toading” a varangyméregből készült erős drog pipával való elszívására használatos kifejezés – írja a thesun.co.uk.

Bár az utóbbi időben vált népszerű „gyógymóddá”, az anyag – más néven bufo alvarius – már a középkor óta ismert.

Állítólag olyan hírességek, mint Mike Tyson és Chelsea Handler is megkóstolták az erős anyagot.

A mexikói Tulumban vált rendkívül népszerűvé – ahová a turisták özönlenek, hogy megtapasztalják a nagyjából 200 fontért kapható mámort.

A modern világ bajainak „csodaszereként” hirdetik – de erősebb, mint más pszichedelikus szerek, és jelentős kockázatokkal jár.

Samantha, egy michigani terapeuta elmondta, hogy tapasztalata „nagyon ijesztő” volt – és „rémisztő”, hogy a varangyméreg egyre könnyebben hozzáférhetővé válik.

A 37 éves nő a férjével Mexikóba utazott, hogy kipróbálja, miután megnézett egy dokumentumfilmet, amelyben azt mondták, hogy gyógyítja a traumát, a függőséget és a szorongást.

De egészen más tapasztalatokat szerzett. Arra számított, hogy „a fény, a szeretet és a szépség orgazmusát” fogja átélni, helyette hányt és nehezen kapott levegőt.

Kapcsolódó írásaink