Bulvár

Harry herceg reagált Katalin hercegné ijesztő diagnózisára

Harry herceg feleségével közös üzenetet tett közzé sógornője számára

Az utóbbi években Katalin hercegné és Harry herceg, illetve Meghan Marke között híresen megromlott a viszony, így különös érdeklődés övezi, hogy a leendő királyné most milyen üzenetet kap sógorától – írja az elle.hu.

Harry herceg reagált Katalin hercegné ijesztő diagnózisára
Katalin hercegné bejelentette, hogy rákot találtak nála. Harry herceg feleségével közös üzenetet tett közzé sógornője számára
Fotó: NorthFoto

Katalin hercegné pénteken este helyi idő szerint hatkor tette közzé a bejelentést, ami mindenkit sokkolt: bár arra a bizonyos hasi műtétre valóban nem daganatos betegség miatt volt szüksége, utóbb mégis találtak nála rákos sejteket, ami miatt kemoterápia is szükségessé vált. Nem sokkal később Harry herceg és Meghan Markle közös nyilatkozatot adtak ki, ami mindössze egyetlen mondat. A következőket üzenik: egészséget és gyógyulást kívánunk Kate-nek és a családnak, és reméljük, hogy ezt a nyilvánosságtól óvva és békében tehetik meg.

Talán sietve komponálhatták meg a bejelentés szövegét, spekulálnak most a brit lapok, mert a királyi család közleményeire általában nem jellemző a kis logikai következetlenség, ami itt a két tagmondat között van – békében tehetik meg az egészséget? (Az angol nyelvű eredeti: „we wish health and healing for Kate and the family, and hope they are able to do so privately and in peace.”)

Magánbeszélgetés is volt.

A Daily Mail úgy tudja, hogy a szűkszavú, nyilvános üzenet mellett/után Harry herceg személyesen is beszélt Vilmos herceggel és Katalin hercegnével. Azt nem lehet tudni, hogy ez milyen formában történhetett: telefon- vagy videóhívás tűnik mindenesetre a legvalószínűbbnek. Emlékezetes, hogy amikor Harry herceg januárban megtudta, hogy édesapjánál rákot diagnosztizáltak, hazautazott hozzá Nagy-Britanniába. Ezek után felmerül a kérdés, hogy akkor most Katalin hercegné diagnózisa kapcsán is tesz-e majd egy látogatást.

Károly király szintén üzent.

Még péntek este a Buckingham palota is közleményt adott ki, amiben Károly király üzen a menyének. A következők állnak a közleményben a Mirror című lap cikke szerint:

Őfelsége »nagyon büszke Katalinra, amiért olyan bátran beszélt, ahogyan beszélt«. A kórházban töltött közös időt követően Őfelsége »az elmúlt hetekben a legszorosabb kapcsolatot tartotta szeretett menyével«. A király és a királyné »továbbra is szeretetét és támogatását fogja nyújtani az egész családnak ebben a nehéz időszakban«.

Kapcsolódó írásaink