Bulvár

Rengeteg műtéten van túl Vastag Tamás

Két oldalról behelyeztek egy-egy fémlemezt, hogy azok helyes irányba tereljék a csontokat – mondta az énekes

Több genetikai és fejlődési rendellenessége is van Vastag Tamásnak – mesélte a Duna Ridikül című műsorának vendégeként. A ritka betegségekről szóló adásban részletesen beszámolt arról, miért kellett ezek miatt többször is kés alá feküdnie – írta meg a hirado.hu

Rengeteg műtéten van túl Vastag Tamás
Vastag Tamás Lajos őrgróf és Békefi Viktória Szent Erzsébet szerepében
Fotó: MH-archív/Katona László

A Fonogram-díjas énekes, színész csak ritkán beszél magánéletéről, de a Duna délutáni beszélgetőműsorában, a Ridikülben kivételt tett, és részletesen beszámolt arról, milyen egészségügyi problémákkal nézett szembe gyerekként.

A szegycsont és a bordák befelé húzódó deformitásával járó elváltozással, tölcsérmellkassal született, így első operációján még kamasz kora előtt átesett.

„Körülbelül negyedórát töltöttem a műtőben. 11 éves voltam, így vannak emlékeim. Nagyon fájt. Két oldalról behelyeztek egy-egy fémlemezt, hogy azok helyes irányba tereljék a csontokat, hasonlóan, mint ahogy a fogszabályzó működik. Akkoriban ez új eljárásnak számított” – mondta Vastag Tamás. Hozzátette, élete során mintegy húsz műtétje volt változatos panaszai miatt.

Gyerekkora óta remeg a bal hüvelykujja, és tompalátástól is szenved, valamint – több családtagjához hasonlóan – elviselhetetlenül hangosan horkol.

Egy genetikai vizsgálaton arra is fény derült, hogy miért nem hatnak nála bizonyos gyógyszerek, a mája ugyanis túl gyorsan bont le bizonyos hatóanyagokat.

Vastag Tamás úgy véli, normális nincs, csak tipikus, minden egészségügyi állapot nézőpont kérdése. Szerinte munkája gyógyító erejű, mivel a színpadi lét igazi fájdalomcsillapító.

„Egy koncert vagy előadás alatt annyi adrenalin és endorfin szabadul fel, hogy szinte megszűnik a fájdalomérzetem” – fűzte hozzá az előadó.

A teljes beszélgetés újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Kapcsolódó írásaink