Bulvár

Freddie Mercury neve még ma is lázba hozza a rajongókat

A világsztár nagy álma volt, hogy vesz egy csodálatos ingatlant, amelynek az értéke ma már a hatvanszorosára nőtt

Ha 21. században megkérdezünk bárkit (legyen az fiatal vagy öreg), hogy kiket tart a valaha volt legnagyobb hatású énekesnek, akkor szinte biztos, hogy mindenki szájából elhangzik Freddie Mercury neve. A rajongói pedig most igazán izgatottak lehetnek, mert nem semmi dolog van készülőben vele kapcsolatban – írta meg a borsonline.hu

Freddie Mercury neve még ma is lázba hozza a rajongókat
Freddie Mercury legendás sárga kabátjában a Queen 1986-os koncertjén a Wembleyben
Fotó: AFP/Tony Mottram

A világsztár nagy álma volt, hogy vesz egy csodálatos ingatlant.

Ez meg is történt: fantasztikus otthonáért 1985-ben 500 000 fontot fizetett, ami már akkor is igen tekintélyes összegnek számított. Mostanra a ház értéke hatvanszorosára nőtt. Jelenleg 30 millió fontért árulják, ami magyar forintba átszámolva több mint 3,5 milliárd forint.

Ebben a kastélyban élt és alkotott, a londoni ingatlant pedig végrendeletében az egyetlen olyan nőre hagyta, akit igazán szeretett: Mary Austinra.

Mary néhány évvel ezelőtt elkezdett azon gondolkodni, hogy eladja a házat, ugyanis már 72 éves, és túlságosan nagy neki. Éppen ezért árulni kezdte az ingatlant, ennek keretei között – bár alaprajzot nem tett közzé – nyilvánosságra hozott néhány soha nem látott képet - írja a The Sun.

Nem kis költségű házról van szó tehát, ugyanakkor biztos, hogy valaki meg fogja venni. A rajongók most abban bíznak, hogy múzeumot nyitnak benne, és így megnyitják a kaput a nagyközönség számára.

Kapcsolódó írásaink