Bulvár

Vilmos herceg Diana hercegné nyomdokaiba lép

A rajongók imádják érte

Vilmos herceg nagy örömmel nyitott meg egy új rákközpontot a Royal Marsden Kórház elnökeként – ezt a posztot korábban néhai édesanyja, Diana hercegné töltötte be – írja az elle.hu.

Vilmos herceg Diana hercegné nyomdokaiba lép
Vilmos herceg
Fotó: AFP/POOL /Jonathan Brady

Vilmos herceg egy olyan ügy támogatását tűzte ki célul, amely közel állt édesanyja, Diana hercegné szívéhez is. A 40 éves walesi herceg a héten egy új rákkutató és rákkezelő központot nyitott meg, és felhívta a figyelmet arra, hogy a modern felszerelésekkel ellátott Oak Cancer Center a jövőben segíti majd a rákbetegek életét és ellátását.

Diana hercegné számára ez egy igazán fontos terület volt

A néhai hercegné számára a jótékonykodás mellett a különböző szervezetek munkájának támogatása is nagyon fontos volt, különösen azon területeken, amelyek a nehéz helyzetben lévő emberek megsegítésén dolgoztak.

Vilmos herceg még 2007-ben lett a kórház és a testvérközpont elnöke, ezzel édesanyja, Diana hercegné nyomdokaiba lépve, aki szintén támogatta a létesítményt, és gyakran el is látogatott, hogy megnézze, hogyan zajlik a tevékenységük.

Vilmos herceg is gyakran foglalkozik a kórházzal.

Vilmos herceg már korábban is látogatást tett a Royal Marsden Kórház londoni központjában, hogy találkozzon azokkal az ápolónőkkel és orvosokkal, akik segítettek a BBC műsorvezetője, Dame Deborah James gondozásában, akinél 2016-ban bélrákot diagnosztizáltak, ezért támogató kampányt indított.

A herceg még Twitter-oldalán is megköszönte, hogy a központ létrejöhetett, és felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire fontos munkát végeznek.

Mintegy három év telt el azóta, hogy Vilmos herceg letette az Oak Cancer Centre alapkövét, amely a rák diagnosztizálására, kezelésére, kutatására és az orvosok oktatására jött létre.

Kapcsolódó írásaink