Bulvár

A világ legdrágább lakása, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul a szemünk elé + VIDEÓ

A New York-i One Above All Else a világ legmagasabb lakóházaként lett ismert. Az épület legfelső emeletén található penthouse pedig 85 milliárd forintos értékével a világ legdrágább lakása.

A világ legdrágább lakása, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul a szemünk elé + VIDEÓ
Manhattani felhőkarcolók az Egyesült Államok New York-i Central Parkjából nézve
Fotó: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel

A Central Park Towerben található, három emeleten elhelyezkedő lakásba privát lift vezet. A teljes épület szerkezetének elkészítése csaknem két évtizedig tartott, az építkezés hárommilliárd dollárba került. A felhőkarcolóban összesen 179 ingatlan található.

A luxuslakásban helyet kapott egy háromszáz fős bálterem és egy 140 négyzetméteres szalon is. A hatalmas, padlóig érő ablakokkal borított lakásból több mint 430 méter magasságból kapunk lenyűgöző kilátást New Yorkra – írta a Hirado.hu. A hét hálószobás lakás a világ legdrágább ingatlanjai közé tartozik, jelenleg ugyanis 85 milliárd forintért árulják.

A youtuber, Enes Yilmazer testközelből mutatja be videójában a lélegzetelállító ingatlant, miután a lakást hirdető ügynökség felkérte, hogy forgasson egy videót a luxuslakásról. „Nagyon magasan vagyunk, soha életemben nem tapasztaltam még ilyen csodálatos kilátást. Olyan csendes a hely, nehéz elhinni, hogy alattunk van a zajos New York” – mondta az alábbi videóban Yilmazer:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink