Bulvár

Brigitte Bardot élet és halál között

A színésznő elmenekült az intenzív osztályról, ahová súlyos légzési elégtelenséggel került

Brigitte Bardot súlyos állapotban került kórházba. A híres francia színésznőnek sürgős orvosi segítségre volt szüksége, mivel légzési nehézségei voltak, és fulladozni kezdett. Az orvosok azonnal az intenzív osztályra vitték, de a színésznő gyakorlatilag elmenekült a kórházból – írja a twice.hu.

Brigitte Bardot élet és halál között
Brigitte Bardot
Fotó: NorthFoto

Brigitte Bardot francia színésznőt nemrég egy touloni kórházba szállították, ahol azonnal az intenzív osztályra került. A sztár négy napot töltött ott, ezalatt a francia sajtó azt írta róla, hogy élet és halál között van, de úgy tűnik a 88 éves színésznő nem bírta tovább a kórházban, és gyakorlatilag elmenekült onnan.

Az orvosok csak saját felelősségére engedték haza, mivel az egészségi állapota korántsem volt jó, és még legalább háromhetes kezelésre lett volna szüksége.

A színésznő azonban ragaszkodott ahhoz, hogy hazatérhessen az észak-marseille-i La Madrague negyedben található otthonába. A francia sajtó szerint a világsztár egészségi állapota rendkívül törékeny.

„Légzési nehézségei és kognitív zavarai vannak, amelyek befolyásolják a beszéd- és íráskészségét” – írja a France Dimanche.

Brigitte Bardot már korábban is küzdött súlyos egészségügyi problémákkal. 1984-ben nyilvánosságra hozta, hogy 48 éves korában mellrákot diagnosztizáltak nála, de a színésznő elutasította a kemoterápiát. A sugárkezelésbe azonban beleegyezett.

„Egyedül voltam, és úgy döntöttem, hogy csak sugárterápiát csinálok, és nem ezt a szörnyű kemoterápiát, hogy ne veszítsem el a hajamat” – magyarázta 2018-ban a Paris Matchnak.

Két évvel a diagnózist követően remisszióba került.

Brigitte Bardot az egyik leghíresebb francia színésznő. Az 1950-es és 1960-as években világszerte elcsábította a közönséget érzékiségével, igazi szexszimbólumnak számított a filmes világban, és ő testesítette meg az akkori női szépségideált.

Kapcsolódó írásaink