Bulvár

Nem randiznak trumpista férfiakkal a demokrata nők

A nőknél egyre nagyobb jelentőséget kapott, hogy a partnerük milyen politikai beállítottságú

Megváltoztatta az amerikai nők randizási szokásait az elmúlt pár év – írja a Mandiner.hu.

Nem randiznak trumpista férfiakkal a demokrata nők
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Axel Heimken

Az amerikaiak szerint az elmúlt években egyre nehezebbé vált a randizás, többen arról számoltak be, hogy míg korábban könnyen ment az ismerkedés azokkal, akiknek más volt a politikai nézete, mostanra ez drasztikusan megváltozott. A The Hill beszámolója szerint elsősorban a demokrata nők azok, akik nem hajlandóak republikánusokkal ismerkedni.

Az amerikai portál szakértői véleményekre hivatkozva azt írja, hogy a nőknél az elmúlt években egyre nagyobb jelentőséget kapott, hogy az adott partnerük milyen politikai beállítottságú.

A YouGov felmérése szerint a megkérdezettek 86 százaléka azon az állásponton van, hogy nehezebb lett ismerkedni olyannal, aki nem az általuk támogatott párttal szimpatizál. Három éve csináltak egy másik felmérést is, amely alapján arra jutottak, hogy az amerikaiak többsége nem hajlandó randizni olyasvalakivel, akinek politikai nézetei eltérnek a sajátjuktól.

Kiderítették, hogy elsősorban Donald Trump elnöksége, valamint a #MeToo-mozgalom erősödése az elsődleges oka, hogy demokrata nők egyre kevésbé fogadják el a republikánus, esetleg trumpista férfiakat. A fiatalabb nők egyre nagyobb százaléka egyre baloldalibb – olvasható a Mandiner.hu oldalán.

A férfiaknak több mint a fele randizna más politikai nézeteket valló nőkkel, ám a nőknek csak 35 százaléka áll így a dologhoz. A demokrata szavazók 40 százaléka hajlandó más politikai nézetűekkel randizni, a republikánusoknak 48, a függetleneknek 49 százaléka.

Kapcsolódó írásaink