Belföld

A migránsok jelentik a fő veszélyforrást

Hidvéghi Balázs szerint az illegális migráció a valódi kockázat Európa számára

Az európaiak számára nem a szélsőjobboldali hálózatok, hanem az illegális migráció jelenti az igazi biztonsági fenyegetést – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője az MTI-hez eljutatott közleményében szerdán.

A migránsok jelentik a fő veszélyforrást
A képen látható migránsok 2022 decemberében megpróbáltak átkelni a La Manche-csatornán
Fotó: Ben Stansall / AFP

Hidvéghi Balázs, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésének a szélsőjobboldali hálózatok által jelentett terrorfenyegetésről tartott vitája kapcsán azt mondta: a baloldal hónapról hónapra azt próbálja bebizonyítani, hogy Európára a szélsőjobboldal jelenti a legnagyobb veszélyt.

"Komolyan azt hiszik, hogy néhány német szakács és veterán komolytalan próbálkozása a legnagyobb biztonsági probléma Európában?" – tette fel a kérdést az EP-képviselő.
Emlékeztetett arra, hogy egy németországi kisvárosban december elején egy migráns két iskolás lányt késelt meg. Az egyik lány belehalt sebeibe. „És ez csak a jéghegy csúcsa" – mondta. A migránsok által elkövetett bűncselekmények száma Európa-szerte emelkedik, Németországtól Franciaországon és Belgiumon át egészen Svédországig – figyelmeztetett Hidvéghi Balázs.

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Parlament ismét kettős mércét alkalmaz, hiszen ingerküszöbét csak a szélsőjobboldali atrocitások érik el.
Kijelentette: elég abból a felfogásból, hogy a baloldalnak csak közepe, a jobboldalnak meg csak széle van. Pártállástól független közös európai fellépés szükséges minden olyan esettel szemben, amikor egy csoport a politikai véleményét erőszakkal fejezi ki – tette hozzá az EP-képviselő.

Kapcsolódó írásaink