Belföld

Karácsony „dolgozószobálya”

Ismét nevetségessé vált az MSZP-Párbeszéd örökös önjelölt politikusa

Karácsony Gergelynek ezúttal egy egészen nevetséges helyesírási hibát sikerült összehoznia egy kormányszidalmazó Facebook-posztban.

Karácsony Gergely arról posztolt, hogy a főváros 67 milliárdos hitelt vesz fel, ehhez pedig azt írta, Budapestnek semmi haszna a fideszes vezetésből. Az eredeti poszt úgy folytatódott, hogy

„miközben Mészáros Lőrinc dupla áron építi csilivili stadionokat városszerte, a budapestieknek fontos dolgokra még hitelből se nagyon van pénz. Persze Orbán Viktor dolgozószobályából ez már nem látszik.”

A dolgozószobát később korrigálta a politikus, már a javított verzió látható az oldalon.

"Minden olyan alkalommal, amikor az ellenzéki politikusok politikai, helyesírási hibát vétenek, akkor egyben azt is bizonyítják, hogy teljes mértékben alkalmatlanok bármilyen későbbi, komoly munkával járó feladat elvégzésére" - Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője ezekkel a szavakkal reagált az Origónak arra a kérdésére, miszerint az ellenzéki politikusok által vétett helyesírási hibák milyen hatással lehetnek a személyes népszerűségükre, illetve megítélésükre. A kutató kiemelte, hogy a politikusoknak az egyik legfontosabb tőkéje a kompetencia és a kormányzóképesség. 

Ismerős lehet a helyesírási baki, hiszen hétfőn az MSZP követett el hasonló hibát, amikor Kunhalmi Ágnes és Bagóné Borbély Ildikó vitt magával boldogan két táblát, amin elírták a belefojtják szót.