Belföld

Nyílt kiképzési napot és toborzást szervezett a Magyar Honvédség Dócon

Éleslövészettel egybekötött nyílt kiképzési napot és toborzást szervezett a Magyar Honvédség szombaton a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

Nyílt kiképzési napot és toborzást szervezett a Magyar Honvédség Dócon
Nyílt kiképzési napot és toborzást szervezett a Magyar Honvédség (képünk illusztráció)
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Huszár Ferenc ezredparancsnok az MTI-nek elmondta, a honvédség különböző élményprogramokkal szeretné meggyőzni a fiatalokat arról, hogy jó döntést hoznak, ha érdeklődnek a katonai pálya és közösség iránt.

Ismertetése szerint a Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóalj eseményén résztvevők airsoft fegyvereket tudtak kipróbálni és a katonáktól személyes tájékoztatást kaptak, amelyek fényében a döntésük megalapozott lehet.

Huszár Ferenc a területvédelmi tartalékos katonák kiképzéséről elmondta, több lehetőség is van a felkészítésre. Vannak olyan fiatalok, akik a nyári, tanulmányok közötti időszakban 25 napra bevonulnak a honvédségbe, de van olyan lehetőség is, hogy hétvégente járjanak kiképzésre – tette hozzá.

Az ezredparancsnok kiemelte: július elsejétől a kormány jelentős összeget fordít arra, hogy ösztönözze és honorálja a tartalékos szolgálatot. A területvédelmi tartalékosok a szerződés aláírásakor bruttó 150 ezer forint szerződéskötési díjat kapnak, valamint a szolgálat időtartamára évenként bruttó 600 ezer forint jár havi bontásban - ismertette.

„Magyarország azt az utat választotta, hogy a fiataloknak nem behívót, hanem meghívót ad” – fogalmazott Huszár Ferenc, hozzátéve, ez eredményezi azt, hogy a honvédség nem szeretné a fiatalokat a saját közösségükből kiszakítani, ahol élnek, dolgoznak, vagy tanulnak.

Nagyon fontos, hogy a fiatalok ezeket a közösségeket erősítsék, akár civilként, akár katonaként is, így kitűzve maguk elé egy célt, ami a toborzókampány mottója is: Szeretem, megvédem! – hangsúlyozta az ezredes.

Kapcsolódó írásaink