Belföld

Rétvári: Magyarország sokat javított szegénységi mutatóin

Tíz éve még a legszegényebbek közt voltunk, most a középmezőnyhöz tartozunk

Az alábbi ábrát javaslom mindazok figyelmébe, akik folyamatosan „BezzegRomániáznak”, és folyamatosan csak leszólják Magyarország teljesítményét – írta Facebook-oldalán Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a szegénységi mutatók és a társadalmi kirekesztettség uniós összehasonlító mutatói kapcsán.

Rétvári: Magyarország sokat javított szegénységi mutatóin
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára
Fotó: Facebook/Rétvári Bence

A kereszténydemokrata politikus hozzátette: az ábra azt mutatja, hogy az egyes EU-országokban mennyien vannak kitéve a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés kockázatának. Azaz a lakosság mekkora része él szegénységben vagy ennek a határán. Ezt az Európai Unió minden országban ugyanúgy vizsgálja.

„Nos, ebben a rangsorban Magyarország a 13. helyen szerepel, azaz pont a középmezőnyben vagyunk. Köszönhető ez az egymillió új munkahelynek, a családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek is. Sok nyugat-európai országban a migráció növeli a szegények számát. Tíz éve még a 24. helyen álltunk ebben a rangsorban, akkor csak Görögország, Bulgária és Románia volt mögöttünk. Sokat sikerült tehát javítanunk, ami a szegénység helyzetét illeti” – zárta bejegyzését az államtitkár.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink