Belföld

Király Nóra: Az áldozatokat meg kell védeni + Videó

Tuzson Bence igazságügyi miniszter felkérést kapott, hogy vizsgálja meg egy újbudai áldozatsegítő központ felállításának lehetőségét

Az áldozatokat meg kell védeni – mondta Király Nóra, az Igazságügyi Minisztérium áldozatsegítő központokat segítő miniszteri megbízottja Faceboook-oldalán kedd délután közzétett videójában.

Király Nóra: Az áldozatokat meg kell védeni + Videó
Király Nóra: Kelenföldön, a Prielle Kornélia utcában már meg is kezdődtek az új áldozatsegítő központ létrehozásának munkálatai, s a tárca biztosítani fogja a szakmai hátteret is
Fotó: Facebook/Király Nóra

„Hatalmas szükség lenne Budapest legnagyobb kerületében áldozatsegítő központra. (...) László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere nem tudott érdemi segítséget nyújtani a budai pedofilügyben érintett szülőnek, ami elfogadhatatlan” – tette hozzá.
„A közbiztonság egyre aggasztóbb jeleket mutat”, hiszen a térfigyelő kamerák jelentős része nem működik, a polgárőrséget „szétverték”, a közterületfelügyelet pedig csak bírságolással foglalkozik. Az újbudai közösséget baj esetén megilleti a támogatás, hogy „legyen hová fordulni, ha már a DK-s és momentumos vezetéshez nem lehet”. De ez nem csak rólunk szól, az áldozatsegítő központokat lakhelytől függetlenül bárki felkeresheti, „így büszkeséggel töltene el, ha szeretett kerületünk adhatna otthont egy ilyen fontos intézménynek” – mondta Király Nóra.

Miután Tuzson Bence igazságügyi miniszter felkérést kapott, hogy vizsgálja meg egy újbudai áldozatsegítő központ felállításának lehetőségét, a tárcavezető már talált is egy megfelelő helyszínt Kelenföldön, a Prielle Kornélia utcában, ahol kedden meg is kezdődtek az új központ létrehozásának munkálatai, s a tárca biztosítani fogja a szakmai hátteret is – mondta.

Objektum doboz


Kapcsolódó írásaink