Belföld

Szentkirályi Alexandra: Legyen vége a felelőtlen gazdálkodásnak Budapesten! + VIDEÓ

Kijelentette: a főváros fő pénzügyi bevétele, az iparűzési adó öt év alatt 164 milliárd forintról 303 milliárdra nőtt

Csőd szélén a főváros, 100 milliárdok elherdálva, állampapírok kiárusítva, az önkormányzati cégek eladósítva – jellemezte Budapest pénzügyi helyzetét Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerdai Facebook-videójában, amelyben kijelentette: legyen vége a felelőtlen gazdálkodásnak, változást Budapesten!

Szentkirályi Alexandra: Legyen vége a felelőtlen gazdálkodásnak Budapesten! + VIDEÓ
Szentkirályi Alexandra: Legyen vége a felelőtlen gazdálkodásnak Budapesten!
Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra

A politikus azzal a – Karácsony Gergely főpolgármesterhez intézett – kérdéssel indította videóját, hogy hol van a pénz? Ugyanis 2010-ben 250 milliárd forintos adóssággal vették át a fővárost, 2019-ben pedig 200 milliárd forintos tartalékkal adták át – mondta.

A videóban egy korábbi műsorrészlet is látható, amelyben Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „a város pénzügyi helyzete (...) a béka segge alatt van”.

Objektum doboz

Szentkirályi Alexandra kijelentette: a főváros fő pénzügyi bevétele, az iparűzési adó öt év alatt 164 milliárd forintról 303 milliárdra nőtt.

Hogy lehet az, hogy a nemzet fővárosa a növekvő bevételek mellett a csőd szélén tántorog? Mégis hova tűnt 2019 óta körülbelül 1000 milliárd forintos iparűzésiadó-bevétel? – tette fel a kérdéseket a kormánypárti politikus, majd úgy fogalmazott: „Gyurcsány embereinek a zsebébe.”

Kapcsolódó írásaink