Belföld

KDNP: Gyurcsány Ferenc kicsinyes céljaiért tipor sárba társadalmi csoportokat

A KDNP elfogadhatatlannak tartja az ilyen lealacsonyító, Rákosi időket idéző közbeszédet – utaltak a DK elnökének hétfői napirend előtti felszólalására

A baloldal vezérének, Gyurcsány Ferencnek tényleg semmilyen erkölcsi aggálya nincs, hogy egész társadalmi csoportokat, vallási meggyőződésű embereket kicsinyes politikai céljai eléréséért a sárba tiporjon – közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az MTI-vel hétfő este Gyurcsány Ferencnek az Országgyűlésben elhangzott napirend előtti felszólalására reagálva.

KDNP: Gyurcsány Ferenc kicsinyes céljaiért tipor sárba társadalmi csoportokat
Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án
Fotó: MH/Török Péter

Az Országgyűlés idei első napján mondott napirend előtti felszólalásában a bukott és újra hatalomra ácsingózó Gyurcsány a teológus képében próbált tetszelegni és a keresztény-nemzeti oldalt bibliai idézetekkel igyekezett „okítani". A minden emberi szintet alulmúló produkciójában Gyurcsány a keresztények hitének megvallását a „sarki lányok" testének mutogatásához hasonlította – írta a KDNP.

Ő az, aki saját elmondása szerint „rendszeresen bérmálkozott". Ebből is látszik, hogy fogalma sincs a hit és a vallás kérdéseiről, másokat viszont nem hogy minden további nélkül semmibe néz, de még végtelenül lealacsonyító módon meg is bánt.

Kapcsolódó írásaink