Belföld

Orbán Viktor: A diplomáciai kapcsolatainkat is megerősítjük Örményországgal

A jövőben nagyot fejlődhet a gazdasági-kereskedelmi együttműködésünk is, például az energetika vagy éppen a turizmus területén

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta Vahagn Hacsaturján örmény államfőt, aki hivatalos látogatáson tartózkodik a magyar fővárosban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor: A diplomáciai kapcsolatainkat is megerősítjük Örményországgal
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (jobbra harmadik) Vahagn Hacsaturján örmény köztársasági elnökkel (balra második) tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. február 7-én
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: a magyar és az örmény nemzet között erősek és kölcsönös tiszteleten alapulnak a kapcsolatok.

A magyarok nagyra becsülik az örmény kulturális és keresztény hagyományokat. Itt az ideje, hogy a diplomáciai kapcsolatokat is magas szintre emeljük – fogalmazott a miniszterelnök.

A megbeszélésen elhangzott: a jövőben nagyot fejlődhet a gazdasági-kereskedelmi együttműködésünk is, például az energetika vagy éppen a turizmus területén – mondta Havasi Bertalan.

Kapcsolódó írásaink