Belföld

A feje tetejére áll az időjárás, kettészakad az ország

A hét közepén meleg- és hidegfront is várható a Kárpát-medence fölé, mozgalmas időjárásra számíthatunk, olvasható a hirado.hu-n megjelent cikkben.

A feje tetejére áll az időjárás, kettészakad az ország
Az Alpokban az autópályák is veszélyessé váltak a télies időjárás miatt
Fotó: AFP/Hemis/Hemis.FR/Moirenc Camille

A reggel országszerte jelentősen megnövekszik a felhőzet, ezt követően északnyugaton eső, míg északkeleten, keleten vegyes csapadék valószínű – írják a HungaroMet oldalán.

Időjárás
Időjárás
Fotó: HungaroMet.hu

Utóbbi tájakon kevés friss hóréteg kialakulhat. A délnyugati, nyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz, majd estétől Sopron térségében és a hegyekben már viharos lehet az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet keleten, északkeleten 1 és 4, míg másutt általában 5 és 12 fok között valószínű, a legenyhébb idő a Fertő térségében várható. Késő estére -2 és +10 fok közé hűl le a levegő.

Időjárás
Időjárás
Fotó: HungaroMet.hu

Az éjszaka első felében délen még lehetnek felhős körzetek elszórtan záporral, de később ott is jobbára derült vagy gyengén felhős, csapadékmentes idő várható. A nyugati, északnyugati szél az északi megyékben gyakran erős, néhol viharos lesz, másutt még inkább csak gyenge vagy élénk légmozgás valószínű.

Időjárás
Időjárás
Fotó: HungaroMet.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +8 fok között várható, az alacsonyabb értékekre északkeleten van kilátás, a legenyhébb idő északnyugaton várható.

Kapcsolódó írásaink