Belföld

Takács Péter: Több változás lép életbe a meddőségi ellátásban

Az ellátásokat modernebbé teszik a legfrissebb nemzetközi trendeknek megfelelően

A meddőségi kivizsgálások jobb elérhetősége érdekében még ebben az évben nyolc meddőségkezelési szakambulanciát hoznak létre az országban, és bővül azon gyógyszerek köre, amelyeket százszázalékos társadalombiztosítási támogatással írhatnak fel a kezelésben résztvevőknek – jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára szerdán Budapesten.

Takács Péter: Több változás lép életbe a meddőségi ellátásban
Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a meddőségkezelésről tartott sajtótájékoztatót a Szent János Kórház Meddőségi Centrumában
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Takács Péter hozzátette: az ellátásokat modernebbé teszik a legfrissebb nemzetközi trendeknek megfelelően. Az orvos- és bioetikai szempontokra figyelemmel úgy alakítják ki a rendszert, hogy minimalizálják azon embriók számát, amiket végül nem ültetnek be, és ehhez igazították a finanszírozást is.

Az államtitkár kiemelte: a kormány célja, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen. Annak érdekében történtek a változtatások, hogy a legmodernebb, orvosszakmailag a leginkább elfogadott és legjobb eredménnyel kecsegtető eljárásokat kapják meg a magyar párok – emelte ki.

Kapcsolódó írásaink