Belföld

Orbán Viktor a korábbi cseh miniszterelnökkel tárgyalt

Értékelték a magyar–cseh kapcsolatokat, és hosszú évekre visszatekintő együttműködésük alapján kijelölték az előttük álló közös politikai feladatokat

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, a fő ellenzéki erő, az ANO párt elnökével folytatott kétoldalú megbeszélést – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a korábbi cseh miniszterelnökkel tárgyalt
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Andrej Babis korábbi cseh kormányfőt, a fő ellenzéki erő, az ANO párt elnökét a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Tárgyalásukon értékelték a magyar-cseh kapcsolatokat, és hosszú évekre visszatekintő együttműködésük alapján kijelölték az előttük álló közös politikai feladatokat.
Andrej Babis megköszönte a meghívást Orbán Viktornak az augusztus 20-i ünnepségekre és az atlétikai világbajnokságra.

Közösségi oldalán a cseh politikus azt írta: megtiszteltetés volt Budapesten újra találkozni Erdogan török elnökkel, Vucic szerb elnökkel, beszélgetni Tamim ibn Hamad Al Sani katari emírrel, Sebastian Kurz volt osztrák kancellárral és más állami vezetőkkel.

Kapcsolódó írásaink