Belföld

Maró ízű tej az egyik hazai üzletláncban, megszólalt a Nébih

A Nébih laboratóriumi vizsgálatot érintő kivizsgálást indított a Piliscsabán vásárolt maró ízű tej ügyében – olvasható a Blikk.hu-n megjelent cikkben.

Maró ízű tej az egyik hazai üzletláncban, megszólalt a Nébih
Képünk illusztráció
Fotó: face to face McPhoto/face to face

A piliscsabai Aldiban vásárolt 1,5 százalékos, saját márkás tejnél több vásárló is észlelte, hogy annak fogyasztásakor már kis mennyiségnél is maró érzés jelentkezik a nyelvén, a nyelőcsövében, később pedig tartós hasfájás lép fel. Egy helyi Facebook-csoportban is beszámoltak ugyanezekről a tünetekről, elárulva: miután visszavitték a tejet a helyi boltba, ott szó nélkül visszavették.

Az élelmiszer-áruházban azt mondták, már értesítették a központot, de állítólag ugyanúgy árulják a problémás tejet, mint korábban. A bejegyzésekből az is kiderült, hogy az említett tej esetében csak bizonyos gyártási sorozatnál vannak gondok, nem általánosságban, a korábban vásárolt ilyen termék ugyanis simán fogyasztható.

Lapunk az esettel kapcsolatban megkereste a Nébih állami szervet, amely azt közölte, hogy vásárlói reklamáció miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Kereskedelmi Bt. kivizsgálást indított a vállalkozás által forgalmazott 1,5%-os ESL tej kapcsán.

„Az Aldi saját hatáskörében megtette a szükséges intézkedéseket, az érintett tételt kivonta a forgalomból, ezenfelül részletes, laboratóriumi vizsgálatot is érintő kivizsgálást indított az ügyben. Az előállító szintén megkezdte az esemény kivizsgálását, melynek eredményéről a későbbiekben tájékoztatást nyújtanak. A vásárlók számára lényeges információ, hogy a jelzett tételből származó terméket a boltok visszaveszik. A vállalkozások által megtett intézkedések megfelelőségét az illetékes hatóság felügyeli”.

Hozzátették, hogy a kellemetlenségeket a kereskedelmi lánc saját márkás, 1 literes, 1,5%-os ESL teje okozta, melynek minőségmegőrzési ideje: 01. 09. 2023., LOT-száma: L239536. A tétel előállítója a Tolnatej Zrt., és a július 25-én szállított tételből 12 408 liter került forgalomba.

Kapcsolódó írásaink