Belföld

Megérkezett a külföldi jogsegély Cseh Katalinék ügyében

Megérkezett Litvániából a magyar hatóságokhoz az a jogsegély, amelyet még a Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthető céghálózat ügyében kezdeményezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – tudta meg a Magyar Nemzet. Az adóhatóság két éve rendelt el költségvetési csalás miatt nyomozást, mert a szóban forgó cégcsoport tagjai gyanús körülmények között juthattak több milliárd forintnyi uniós pályázati pénzhez. Az ügyben egy gyanúsítottat már kihallgattak, akinek az érdekeltségeinél a közelmúltban milliárdos értéket meghaladó vagyont foglalt le a hatóság.

Megérkezett a külföldi jogsegély Cseh Katalinék ügyében
Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője
Fotó: MH / Purger Tamás

Válaszolt a litván hatóság a magyar szerveknek arra a jogsegélykérelmére, amit a Cseh Katalinék családi vállalkozásához kapcsolható cégcsoport vonatkozásában kért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – derült ki a nyomozást felügyelő Fővárosi Főügyészség a lapnak adott tájékoztatásából.

Azt is közölték: „bővebb felvilágosítás – köztük az, hogy további teljesítés várható-e Litvániából vagy szükséges-e kiegészítést kérni – csak a válasz fordíttatását és értékelését követően adhatunk a nyomozás aktuális érdekeire is figyelemmel”.

A portál emlékeztetett: az adóhatóság azért kezdeményezte a jogsegélyt, mert a céghálózathoz sorolható egyik kft. részére értékesített gépek összeszerelésével megbízott litván állampolgár tanúkihallgatása szükségessé vált, akitől fontos információkat remélnek.

Kapcsolódó írásaink