Belföld

Átadták a Tokaj-kör kerékpáros útvonal Tarcal és Tokaj közötti szakaszát

Csaknem 600 kilométer kerékpárút megépítése van előkészítés alatt

Átadták a Tokaj-kör kerékpáros útvonal Tarcal és Tokaj közötti szakaszát, a teljes beruházás mintegy 19 kilométeren, több mint 2,5 milliárd forint uniós és hazai forrásból valósul meg, tovább növelve a térség turisztikai vonzerejét és látogatottságát – mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára az első ütem szerdai átadásán.

Nagy Bálint aláhúzta: a kormány kiemelten támogatja a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését. Ezt mutatja, hogy 2017 óta 340 kilométer új kerékpárút épült és további több mint 85 kilométer újult meg Magyarországon. Mindezen túl csaknem 600 kilométer kerékpárút megépítése van előkészítés alatt – tette hozzá.

Az elmúlt időszakban így teremtődött biztonságos kerékpáros összeköttetés Győr és Pannonhalma között, továbbá vált teljessé Budapest és a Balaton között. Ilyen fejlesztések tették körbetekerhetővé a Balatont és a Tisza-tavat is, az előbbi 205 kilométeres kör több mint fele 6 milliárd forint feletti forrásból ugyancsak az elmúlt években újult meg – mondta az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink

Szekszárdon is bővül a kerékpárút-hálózat

ĀA már zajló kivitelezéssel, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 314 millió forintos támogatásával a Kerékpárosbarát Szekszárd projekt második és harmadik üteme valósul meg – írta közleményében a város önkormányzata