Belföld

Hetvenkilencmilliárd forint jut idén innovációs és kutatási pályázatokra

Hetvenkilencmilliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre idén az innovációs és kutatási pályázatokra a Neumann János Program keretében, amelynek fókuszában idén az egyetemek, a kutatóintézetek és a gazdaság összekapcsolása áll – mondta el Kiss Ádám, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) elnöke a programról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.

Hetvenkilencmilliárd forint jut idén innovációs és kutatási pályázatokra
Hankó Balázs
Fotó: MH

Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár a sajtótájékoztatón felidézte, hogy az Országgyűlés múlt héten fogadta el a Neumann János Programot támogató törvénymódosításokat, amelyek szerdán este a Magyar Közlönyben is megjelentek. „Azt a célt tűztük ki, hogy 2030-ra Magyarország Európa tíz legjobb innovátora között legyen, a világon pedig a 25 legjobb között szerepeljen” – emelte ki.

A most meghirdetett program három kiemelt célja, hogy összekapcsolja a magyar gazdaság szereplőit a magyar kutatókkal és a magyar egyetemekkel, a támogatott kutatásoknak legyen társadalmi és gazdasági hatása, valamint ezek a hatások mérhetők is legyenek – fűzte hozzá.

Kapcsolódó írásaink