Belföld

Zagyvaszántón a tetőzésre készülnek

Soha nem látott árvíz várható

Zagyvaszántó polgármestere és egyben a helyi védelmi bizottság vezetője, Fekete László jelentette be a hírt, amely szerint a folyamatos esőzések miatt az árvízvédelem első fokozatát rendelték el a településen, mivel az előrejelzések szerint nagy mennyiségű víztömeg várható – írta meg a Hatvanonline. 

Zagyvaszántón a tetőzésre készülnek
Egyre nagyobb a víz Zagyvaszántón
Fotó: Hatvanonline

Helyiek és más település önkéntesei pakolják a homokzsákokat Zagyvaszántón. Fekete László polgármester a Hatvanonline-nak elmondta, három-négy szint magasan fogják felpakolni a zsákokat. Olyan árhullám várható, amilyet még nem láttak, így mindenre szeretnének felkészülni. Várhatólag hajnalban vagy a holnapi nap folyamán fog tetőzni a folyó. A telepakolt zsákokat traktorral viszik a víz mellé. A település vezetője kiemelte, zsákokra lenne még szükségük, emberi kézből most van elég. A zsákok mellett világításra is szükség lehet, hiszen egész éjszaka dolgozni fognak – tette hozzá a polgármester.

Folyik a munka Zagyvaszántón
Folyik a munka Zagyvaszántón
Fotó: Hatvanonline

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom