Belföld

Baloldali vezetésű kerületek is követhetik a fideszes polgármester példáját

Belvárosi mintára zöld buszmegállókat tervezhetnek Terézvárosban és Józsefvárosban, a kerületvezetők nemrégiben tettek látogatást az V. kerületben, ahol Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere megosztotta tapasztalatait a szomszédos kerület vezetőivel – számolt be a Magyar Nemzet.

Baloldali vezetésű kerületek is követhetik a fideszes polgármester példáját
Szentgyörgyvölgyi Péter
Fotó: MH-archív/Bodnár Patrícia

„Mindannyiunk közös érdeke a lehető legtöbb zöldfejlesztés megvalósítása, így örömmel fogadtam Soproni Tamás polgármester úr megkeresését a belvárosi buszmegálló-zöldítési programunk tudásátadása végett” – írta a közösségi oldalán Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere. A kerületvezető hozzátette: ugyanilyen szívesen osztották már meg például a saját fejlesztésű okosparkolási rendszerüket − a Parkert − a XIII. kerülettel és Péccsel is – írják.

Az V. kerület önkormányzatának hosszú távra felépített zöldkoncepciója van, amelyet évek óta lépésről lépésre valósít meg a Belvárosban. Az önkormányzat lapunknak elmondta: minden fejlesztésénél, illetve nem kerületi illetékességű beruházásnál is a maximális zöldítésre törekszik, alkalmazkodva a szűk történelmi utcák adta speciális helyzethez – írják.

Kapcsolódó írásaink

Nem zöldít Karácsony

ĀSzentgyörgyvölgyi Péter: A belvárosiak joggal várják el, hogy a főváros minden beruházása során a zöldítésre, fásításra törekedjen

Ligetesítés a Belvárosban

ĀMegszűnik a trolibusz végállomása az Arany János utcai metrómegállónál, a megújulóPodmaniczky téren természetes kőburkolatra cserélik az aszfaltot, lesznek vízjátékok is