Belföld

Orbán Viktor: Hazánkban van a liberális vírus ellenszere + GALÉRIA + VIDEÓ

Ellentmondtunk a liberális kánonnak, így kapott minket szárnyra a világhír, mondta a kormányfő

Miért van az, hogy Budapestre jön a CPAC? – tette fel a kérdést a CPAC Hungary 2023 konferencia vezérszónokaként a kormányfő. Orbán Viktor erre azt válaszolta, mi nem vagyunk hatalmasok és félelmetesek, nincs nagy hadseregünk, és nem vagyunk különösen népesek sem. Úgy látja, ennek egyetlen oka van, hogy a mi hazánk fontos hely, ez pedig az, hogy Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik. 

Orbán Viktor: Hazánkban van a liberális vírus ellenszere + GALÉRIA + VIDEÓ
A kormányfő a CPAC Hungary vezérszónokaként szólt arról is, hogy mindnyájan támadás alatt állunk Európában és Amerikában is
Fotó: MH/Purger Tamás

„Köszöntöm a szabad világ képviselőit, mert itt együtt lehetünk” – üdvözölte a CPAC Hungary 2023 konferencia résztvevőit csütörtök délelőtt Orbán Viktor, aki úgy vélte, Georgia kormányfőjétől meg lehet tanulni, hogyan lehet békében élni Oroszország mellett, övé ma a legértékesebb tudás Európában. Andrej Babisról azt mondta, hogy nagyobb harcos mint ő, mert ha nem lett volna, akkor nem lehetett volna megakadályozni, hogy migránsokkal árasszák el Európát.  

Janez Jansa volt szlovén kormányfőről azt mondta, hogy nagy szerepe volt abban, hogy Szlovénia jelentős áldozat nélkül hagyta ott Jugoszláviát. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy jó szokás lett, hogy tavasszal Budapestre sereglik a konzervatív világ, és bízik benne, hogy így lesz jövőre is. Miért van az, hogy Budapestre jön a CPAC? A kormányfő erre azt válaszolta, mi nem vagyunk hatalmasok és félelmetesek, nincs nagy hadseregünk, és nem vagyunk különösen népesek sem. Úgy látja, ennek egyetlen oka van, hogy a mi hazánk fontos hely, azért, mert Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik. 

„Mi megcsináltuk a konzervatív-keresztény politikai fordulatot” – hangsúlyozta.

Orbán Viktor felidézte, milyen nehéz helyzetben volt az ország 2010-ben. Csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol a baloldal romba döntött egy országot. A magyar sikertörténet azóta is tart – tette hozzá. A magyar siker 2015-ig senkit sem érdekelt a világon, nem voltunk híresek – idézte fel.

„Én néha visszasírom azokat az időket, amikor nem voltunk reflektorfényben. A magyar kíséret sikerét Soros Györgynek köszönhetjük, mert ha Soros nem hirdeti meg bevándorlási programját, akkor mi soha nem kerültünk volna a világsajtó címlapjára – mondta a kormányfő. Elárasztották illegális migránsokkal a Balkánt, és kiépítették az embercsempész-útvonalat, azonban beleütköztek Magyarországba” – emlékeztetett. 

„Mindezek mellett tetemre kellett hívni a nyílt társadalom ideológiáját is. Ellentmondtunk a liberális kánonnak, és szárnyra kapott minket a hírnév” – mondta Orbán Viktor. Alapvető fontosságú, hogy tisztán értsék, mi magyarok nem akarjuk megmondani a külföldieknek, hogy mit gondoljanak a legfontosabb dolgokról. Minden népnek joga van, ahhoz hogy saját ízlése szerint éljen. 

„Mi védekezünk a globális-progresszív elittel szemben, a szabad világ minden nemzetét megtámadták.” 

A kormányfő szerint mindannyian támadás alatt állunk Európában és Amerikában is. „Ez a támadás nem gazdasági természetű, egy biológiai fegyverrel van dolgunk, ezt a vírust a progresszív-liberális laboratóriumban fejlesztették és, és a nemzetet támadja.

Ez egy nemzetbomlasztó vírus” – figyelmeztetett. 

„Ha a nemzetek elpuszítása sikeres lesz, akkor megsemmisül a nyugati világ” – mondta a kormányfő. Orbán Viktor felidézte a Szentatya háromnapos látogatását. „A nemzet eszménye a mi különleges nyugati örökségünk – tette hozzá – ezt ismerték fel a magyarok is 1000 évvel ezelőtt, és ezért nem buktunk el a történelem ködében. 

A nemzet a legjobb keret, és a Nyugat ennek keretében tudott a többi civilizáción felülkerekedni – mondta a kormányfő. – Ezért jártunk több évszázadig a többi kontinens előtt. A nemzetek elleni támadás sikeres, mert a fejlődésünk elakadt,  és más civilizációk fölénk kerekedtek.”  

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mind gazdaságilag, mind demográfiailag rosszul áll a Nyugat. A migráció csak elfedi a bajt. Katonai erő tekintetében még erősebb a Nyugat, de a jövőben ha minden területen elmarad, akkor az a katonai konfliktusok erősödéséhez vezet. „Mindezért csak magunkat okolhatjuk” – tette hozzá. 

„Amikor a baloldaliak a vírust rászabadították a világra, akkor sok konzervatív azt mondta, hogy a nemzetellenes vírus csak egy laborszökevény. 

Ezt a vírust kitenyésztették, a migráció, a gender, a woke csak egy alvariánsa ezeknek avírusoknak – tette hozzá. – A woke-mozgalom és a genderideológia, olyanok mint  a kommunizmus és a marxizmus: mesterségesen szétverik a különféle csoportokat és így a nemzetet.  Osztályokra szaggatja a nemzetet a woke és a gender, és a darabokra veri a nemzetet” – figyelmeztetett a kormányfő.  

A harmadik vírusvariáns, amely veszélyezteti a nyugati nemzeteket, a progresszív külpolitika. A demokráciaexport nevében felforgatja az országokat – mondta Orbán Viktor, aki számos színes forradalmat látott, káoszt, zűrzavart, és magára hagyott országot. A kormányfő megerősítette, ha Trump lenne az elnök, akkor nem lenne háború, ezért bízik a visszatérésében.

„A progresszívak célja, hogy elvegyék a tagállamoktól az önálló külpolitika jogát, ez lesz a jövő egyik legfőbb harca” – mondta a kormányfő, aki szerint itt Európában megkezdődött a reconquista: Olaszországban nyertek a konzervatívok, de a munka nem ér véget a győzelemmel. Minél hangosabbak a liberálisok, annál gyorsabban veszítenek a népszerűségükből – üzente Netanjahunak a kormányfő – nem kell tovább keresni a progresszív vírus ellenszerét, itt van Magyarországon a vakcina. Annyi az egész, hogy a választás előtt fel kell írni a zászlóra:

„No migration, no gender, no woke!” – üzente mindenkinek.

„A város szentélyeit vagy a város falait kell bevenni – ez a két módja, hogy elfoglaljunk egy várost. Brüsszel és Washington még a liberálisok kezén van, ezért tegyünk róla, hogy azt is elfoglaljuk” – zárta beszédét a kormányfő. 

CPAC megnyitó
CPAC-megnyitó
Fotó: MH/Purger Tamás

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom