Belföld

Újabb botrányra készülnek Soros civiljei

Nem hagy fel a kordonbontással Hadházy Ákos

Újabb, kordonbontással egybekötött tüntetést hirdetett több, Soros Györgyhöz köthető hazai civil szervezet. Az Egységes Diákfront május 3-ra a Szent István-bazilikához szervezett demonstrációt, amelynek azonban valódi célja az, hogy a tüntetők ismét a Sándor-palota elé vonuljanak, és nekiessenek az építési területet körbezáró kordonoknak – számolt be a Magyar Nemzet.

Újabb botrányra készülnek Soros civiljei
A rongálók és rendőrök között dulakodás és lökdösődés alakult ki, Hadházy Ákost, valamint a momentumos Gelencsér Ferencet és Lőcsei Lajost a rendőrök kézben cipelték arrébb
Fotó: MH/Purger Tamás

Mindez persze nem publikus, különböző Facebook-csoportokból derül ki, hogy azért nem egyből a karmelitához mennek, mert oda a rendőrség nem engedélyezné a tüntetést, ezért csak együtt vonulnak oda a tüntetők – írják.

Ezen felbuzdulva az egyik hozzászóló fel is teszi a kérdést: Szerszámot vigyünk?

A portál szerint a szándékos rongálásra való buzdítás mellett még az is szerepel a tervben, hogy nőket, fiatalokat, időseket kell a tömeg szélére, illetve az első sorba állítani, hogy a rendőrség emberei ne számítsanak inzultálásra.

A bejelentett tüntetéssel álcázott rendbontás szervezői között egyébként szerepel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Tanítanék Mozgalom, az aHang, a Pedagógus Egység, valamint a CKA-Civil Kollégium Alapítvány, de a részvételre buzdít a provokatív botrányairól is elhíresült Hadházy Ákos is – számolt be a lap.

Azt írják, hogy az országgyűlési képviselő közösségi oldalán, megosztva az Egységes Diákfront „Gyermekvédelmi könnygáz, le a bosszútörvénnyel” címen hirdetett demonstrációhoz azt írta, „mindnyájunknak el kell menni”.

A portál emlékeztet, Hadházy Ákos az elmúlt hetekben már kétszer is nekiesett a Sándor-palota előtt található, az építési területet körbezáró kordonoknak, és a rendőrökkel is dulakodott. Emiatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt Hadházy Ákos és a momentumos politikusok ellen.

Kapcsolódó írásaink