Belföld

Meghalt Török Ádám, a Mini együttes alapítója

A Máté Péter-díjas, legendás fuvolista, énekes és dalszövegíró 75 éves volt

75 éves korában meghalt a népszerű Mini együttes alapító tagja, Török Ádám – jelentette be halálhírét közösségi oldalán fia, Török Dániel.

Meghalt Török Ádám, a Mini együttes alapítója
Török Ádám 75 éves volt
Fotó: Wikipedia/Stekovics Gáspár

Meghalt a Mini együttes alapítója, a fuvolás-énekes Török Ádám. A 75 éves zenész halálhírét Facebook oldalán fia, Török Dániel jelentette be.

„Hé, ember, mondom, ember! Az utat járom én, mert ha nem tudnád, az út királya voltam s maradok én. Odaát találkozunk, Apa… ” – búcsúzott a Mini Vissza a városba című dalából idézett sorokkal fia.

1976-tól rendszeresen felléptek az Ifjúsági Parkban a P. Mobillal, majd az 1980-as évek elejétől megszűnt a Mini, ekkor alapította meg a Mini RC-t (Robot Company) és a Tátrai–Török Tandemet. 1987-től 1990-ig Török szólóban is kipróbálta magát, többek között fellépett Amerikában, Svájcban, Olaszországban és Ausztriában – számolt be az Index.

Később az együttes Török Ádám és a Mini néven alakult újjá, az énekes 75. születésnapját az Erkel Színházban májusban egy nagyszabású koncerttel ünnepelték volna meg, ez azonban már csak Török Ádám nélkül valósulhat meg. Az énekes korábban agyérgörcs miatt került kórházba, halálának oka azonban egyelőre ismeretlen – írja a lap.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink