Belföld

Bográcsban készült velős, csülkös pacallal készül nagyszombatra Németh Szilárd

A rakott krumpli receptjét is megosztotta

Exkluzív, ünnepi menüajánlatot és egy bónuszreceptet adott a Mandiner olvasóinak.

Bográcsban készült velős, csülkös pacallal készül nagyszombatra Németh Szilárd
Németh Szilárd
Fotó: MH/Purger Tamás

A Fidesz alelnöke a következő menüt ajánlotta az ünnepekre:

  • Nagypénteken Szent Péter-hal, petrezselymes burgonyával és citromos vajmártás kerülhet az asztalra.
  • Nagyszombaton bográcsban készült velős, csülkös pacallal készülhet Németh Szilárd; ezt különösképpen a férfiaknak ajánlja. A húsvéti rakott krumplit, a milánói makarónit pedig főképp az asszonyoknak, gyermekeknek ajánlja.
  • Húsvétvasárnap csirkekocsonya kerülhet az ünnepi asztalra, „ahogy Márai Sándor szerette”, valamint székelykáposzta.
  • Húsvéthétfőn a szendvicseké (tapasoké, bruschettáké) lehet a főszerep – méghozzá nyúlmájpástétomos, snidlinges juhtúróhabos, paradicsomsalátás, sonkás tojáskrémes, padlizsánkrémes feltételekkel. Melléjük Rákóczi túrós pohárkrémmel, házi sportszelettel, illetve tepertős pogácsával is készülhet a Fidesz alelnöke.

A politikus rakott krumplijának receptje ITT látható.

Kapcsolódó írásaink