Belföld

Hadházy nem élt panasszal a rendőri intézkedéssel szemben

Az országgyűlési képviselő szerdán reggel momentumos társaival bontott kordont

A mai akció különlegesre sikeredett, ugyanis a zuglói körzetet megnyerő politikus, miután a rendőrök elkezdték visszaépíteni a kordont, váratlanul nekivetette magát az egyiknek – írja a Mandiner.hu.

Hadházy nem élt panasszal a rendőri intézkedéssel szemben
Hadházy nem élt panasszal a rendőri intézkedéssel szemben
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Hadházy Ákos szerda reggel immáron sokadik alkalommal momentumos képviselőtársaival a Karmelita kolostornál megpróbálta elbontani az építési kordonokat. A mai akció különlegesre sikeredett, ugyanis a zuglói körzetet megnyerő politikus, miután a rendőrök elkezdték visszaépíteni a kordont, váratlanul nekivetette magát az egyiknek.

Hadházy sokáig görcsösen szorította a kordont, végül a rendőrök szedték le róla. A politikus arcán egy szerencsétlen mozdulat miatt felszakadt a bőr, vérző fizimiskájáról pedig gyorsan tett is fel egy képet Facebook-oldalára.

Megkerestük a rendőrséget, mit szólnak ahhoz, hogy Hadházy azt írta, a rendőrség fizikai erőszakot alkalmazott. Az ORFK azt írta lapunknak, hogy ma délelőtt a Készenléti Rendőrség és a BRFK munkatársai a Karmelita kolostor előtti területen – ahol több személy lebontotta az építési kordont – hat személyt igazoltattak, hatan pedig felmutatták az országgyűlési képviselői igazolványukat. Egy fővel szemben testi kényszert alkalmaztak – olvasható a Mandiner.hu oldalán.

A helyszínről a rendőrök senkit nem állítottak elő. Az érintett személyek a rendőri intézkedés ellen nem éltek panasszal.

A rendőrség levelét úgy zárta, hogy az intézkedést és ez eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Kapcsolódó írásaink