Belföld

A Magyar Postánál mintegy tízszázalékos keresetfejlesztésről állapodtak meg

A háború és szankciók miatti nehéz gazdasági helyzet ellenére is átlagosan mintegy tízszázalékos keresetfejlesztésről állapodott meg a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége, a Postás Szakszervezet, valamint a Magyar Posta vezetése 2023. január 1-jétől visszamenőlegesen – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A Magyar Postánál mintegy tízszázalékos keresetfejlesztésről állapodtak meg
Fotó: Facebook/Magyar Posta Zrt.

A közlemény szerint ez a keresetfejlesztés megfelel a cég jelenlegi teherviselő-képességének, és figyelembe veszi a munkavállalók társaságnál eltöltött éveit.

A bérfejlesztés mértékéről és annak részletes feltételeiről szóló megállapodást az érdekképviseletekkel kedden írták alá. Ennek értelmében – a hároméves bérmegállapodásban szereplő két százalék helyett – átlagosan tízszázalékos béremelés valósul meg 2023. január 1-jével visszamenőlegesen. A megemelt béreket első alkalommal az áprilisi hónapra vonatkozó bérükkel kapják meg a munkavállalók.

Felidézték, hogy a hároméves bérmegállapodást aláíró érdekképviseletekkel február elején már részmegállapodást kötött a társaság. Ennek köszönhetően a munkáltató az idei éven belüli lojalitás elismerésére biztosított béren kívüli juttatást két egyenlő részletben fizeti ki. Az első, bruttó 50 000 forintos részletet a dolgozók márciusban már megkapták. A második részletet jelentő bruttó 50 000 forintot decemberben fizetik ki, de a társaság vállalja, hogy a pénzügyi feltételek figyelembevételével megvizsgálja az összeg emelésének lehetőségét. Ezen túlmenően duplájára nőtt a munkavállalók napi munkába járását támogató utazási költségtérítés is – olvasható a Magyar Posta Zrt. közleményében.

Kapcsolódó írásaink