Belföld

A Honvéd Vezérkar főnöke a háború állásáról tájékoztatta az államfőt

Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka kedden hivatalában fogadta Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét és Szaszák János vezérőrnagyot, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgató-helyettesét.

A Honvéd Vezérkar főnöke a háború állásáról tájékoztatta az államfőt
Budapest, 2023. április 4. Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka (j), Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke (b3), Szaszák János vezérőrnagy, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgató-helyettese (b2), Schanda Tamás, az államfő kabinetfőnöke (b) és Kun Szabó István vezérőrnagy, a köztársasági elnök főhadsegédje (j2) a Sándor-palotában 2023. április 4-én. Novák Katalin kétheti rendszerességgel kap tájékoztatást a vezérkari főnöktől az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos kérdésekről.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A megbeszélés után Kun Szabó István vezérőrnagy, az államfő főhadsegéde a Sándor-palotában újságíróknak emlékeztetett rá: a köztársasági elnök kétheti rendszerességgel kap tájékoztatást a vezérkari főnöktől az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos kérdésekről.

Hozzátette: Ruszin-Szendi Romulusz a keddi megbeszélésen tájékoztatta a főparancsnokot a jelenlegi hadműveleti, hadászati, harcászati helyzetről, a háború állásáról, lehetőségekről.

Elmondta azt is: a megbeszélésen a vezérkari főnök tájékoztatta a főparancsnokot a Magyar Honvédség helyzetéről, állapotáról, felkészültségéről, a katonák kiképzettségi szintjéről és az aktuális kiképzésekről.

Kapcsolódó írásaink