Belföld

Tizenhétezer család kaphat élelmiszercsomagot a Katolikus Karitásztól

Mintegy 140 tonna élelmiszert gyűjtött össze a Katolikus Karitász nagyböjti adománygyűjtő akciója során, az adományt tizenhétezer rászoruló család kapja meg húsvét előtt.

Tizenhétezer család kaphat élelmiszercsomagot a Katolikus Karitásztól
Az átlagosan nyolc kilogrammos csomagok lisztet, olajat, rizst, cukrot, tésztát, konzerveket, teát, készételkonzerveket és édességet tartalmaznak
Fotó: Facebook/Katolikus Karitasz

A Katolikus Karitász MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint az átlagosan nyolc kilogrammos csomagok lisztet, olajat, rizst, cukrot, tésztát, konzerveket, teát, készételkonzerveket és édességet tartalmaznak. Az ajándékcsomagokat több helyen kiegészítették húsvéti apróságokkal a gyermekek számára, valamint húsvéti ajándékkártyákat is készítettek mellé az önkéntesek – írták.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által évről évre meghirdetett, Tartós szeretet elnevezésű, nagyböjti élelmiszergyűjtést március 12. és 19. között tartották a templomokban.

A templomok mellett a szervezet 16 egyházmegyei központjában és több gyűjtőponton is fogadták a felajánlásokat. A csomagokat rászoruló családok, idősek, hátrányos helyzetűek és egyedülállók között osztják szét – olvasható a közleményben.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Kezdődik pészah ünnepe

ĀA pészah és a keresztény húsvét kezdetben egybeesett, majd a 2. századtól a húsvét egy héttel a zsidó ünnep utánra került