Belföld

Száz év kényszermunkára ítéltek egy férfit

Egy 5 éves kislány halálát okozta

Mya Patel egy helyi szálloda egyik szobájában játszott, amikor hirtelen egy eltévedt golyó törte át az ablakot, majd fejbe találta.

Száz év kényszermunkára ítéltek egy férfit
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Hegedüs Róbert

A KSLA News és a Shreveport Times értesülései szerint 100 év kényszermunkára ítéltek egy 35 éves férfit, Joseph Lee Smith-t, amiért 2021-ben egy 5 éves, indiai származású kislány halálát okozta Louisiana államban.

Mya Patel egy helyi szálloda egyik szobájában játszott, amikor hirtelen egy eltévedt golyó törte át az ablakot, majd fejbe találta a kislányt. Azonnal kórházba szállították, ahol három napon át küzdöttek az életéért, de sajnálatos módon nem jártak sikerrel.

A tárgyaláson elhangzott, hogy Smith a Super 8 Motel parkolójában vitázni kezdett egy másik férfival, akit később egy kézifegyverrel is megütött, emiatt az elsült, bár egyiküket sem találta el. Később azonban kiderült, hogy a kislányt eltalálta, aki épp a testvérével játszott.

A gyermek szülei voltak a hotel tulajdonosai, emellett az is kiderült, hogy kis híján az édesanyát is eltalálta a golyó, de szerencsére csak súrolta, a kislányát viszont már nem kaphatja vissza, amin sosem fogja túltenni magát – írta az India Today.

A bíró kifejtette, hogy Mya Patel halála miatt 60 év kényszermunkára ítélik a férfit, illetve további 20 évet kell letöltenie az igazságszolgáltatás akadályozása, valamint újabb 20 évet súlyos testi sértés miatt, s mivel Smith visszaeső bűnöző, enyhítésre sem számíthat.

Kapcsolódó írásaink