Belföld

Varga Judit: Virágzik a civil társadalom Magyarországon

Az igazságügyi miniszter szerint a kormány elkötelezett a civilek segítése és a konstruktív európai párbeszéd mellett.

Varga Judit: Virágzik a civil társadalom Magyarországon
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: MH/Török Péter

Varga Judit a közösségi oldalán közölte, hogy a több mint hatvanezer bejegyzett civil szervezetnek és egyesületnek köszönhetően virágzik a civil társadalom Magyarországon.

Leszögezi, hogy a kormány elkötelezett a civilek segítése mellett, ugyanakkor fenntartja aggodalmát, és átláthatóságot vár el bizonyos külföldi finanszírozású, politikailag motivált és ideológiailag elfogult NGO-k tevékenységével szemben. Varga szerint habár ezek a szervezetek felvesznek egy filantróp álarcot, mégis politikát csinálnak, civilnek hívják magukat, mégis pártként viselkednek, nagyon sok pénzből. Politikai napirendet képviselnek, és politikailag motiváltan cselekszenek.

Objektum doboz

Az igazságügyi miniszter kijelentette, hogy Brüsszelben ezeknek a NGO-knak próbálják kiszervezni a demokráciát, ezeknek a szervezeteknek a véleményét akarják a magyarokra ráerőltetni, ami már közelít a birodalmi működéshez.

„Az most a dolgunk, hogy az európai parlamenti választásokig erre az aggasztó folyamatra mindenütt rámutassunk” – mondta Varga Judit.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a magyar kormány mindig is elkötelezett volt a konstruktív európai párbeszéd mellett, ennek szellemében vett részt a civilek védelméről szóló uniós tárgyalásokon is. A tárcavezető megjegyzi, hogy tájékozatlanságról állít ki bizonyítványt egyes baloldali sajtóorgánumokról, ha ez meglepetést okoz.

Kapcsolódó írásaink