Belföld

A kitüntetettek teljesítménye gazdagítja országunk történelmét

A mai nap folyamán az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából díjaztuk állami kitüntetésekkel azokat az életműveket és sok évtizedes pályafutásokat, amelyek a közösséget szolgálták és embertársainkat segítették – írta Facebook-oldalán Varga Judit.

A kitüntetettek teljesítménye gazdagítja országunk történelmét
Varga Judit és az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából életművükért díjazottak
Fotó: Facebook/Varga Judit

A ma kitüntetettek teljesítménye éppúgy gazdagítja országunk történelmét, mint felmenőink hőstettei. Köszönöm a nemzet szolgálatában végzett, elkötelezett munkájukat – írta Varga Judit.

A miniszter szerint a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült példaértékű felkészültséggel, lelkiismeretesen végzett bírói munkája, valamint az igazságügy szolgálatába lépő fiatalok pályakezdését segítő tevékenysége elismeréseként dr. Barsi József László; valamint a gyermeksebészet területén végzett, több mint öt évtizedes, kiemelkedő színvonalú szakmai és vezetői munkája, a kárpátaljai magyar és ukrán gyermekek egészsége érdekében végzett, fáradhatatlan önkéntes tevékenysége elismeréseként dr. Kiss Ákos Levente.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült négy évtizedes, elsősorban a társasági jog területén kiemelkedő ügyvédi tevékenysége, valamint a nemzetközi kapcsolatok terén meghatározó szerepe elismeréseként dr. S. Szabó Péter; a magyar önkormányzatiság eszméjének megerősítését, illetve a szolnoki történelmi hagyományok ápolását szolgáló munkája, valamint a helyi közösség épülését szolgáló tevékenysége elismeréseként dr. Tóta Áron; valamint a több mint négy évtizedes bírósági pályafutása során főként a társasági és a cégjog területén végzett, nemzetközileg is elismert, magas színvonalú munkája elismeréseként dr. Vezekényi Ursula – írta Varga Judit.

Továbbá: a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült több évtizedes, példaadó munkája, széles körű szakmai közéleti tevékenysége, valamint Keszthely és Hévíz sportújságírójaként a térség sportéletében betöltött meghatározó szerepe elismeréseként dr. Iglódi Endre Ferenc.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült több évtizedes, példaértékű gyermekorvosi munkája elismeréseként dr. Kovács Éva Mária.

Objektum doboz