Belföld

Kétmilliárdos fejlesztés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

A hatékony és kreatív tanulás elengedhetetlen feltétele a digitalizáció

Uniós forrásból több mint kétmilliárd forintos digitális oktatási fejlesztés valósul meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) – tudatta az intézmény sajtóosztálya az MTI-vel szerdán.

Kétmilliárdos fejlesztés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
Kétmilliárdos fejlesztés a közszolgálati egyetemen
Fotó: Facebook

Azt írták: a Gyakorlatorientált felsőfokú képzések fejlesztése a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen elnevezésű projekt 2022. szeptember 1. és 2026. február 28. között valósul meg, legfontosabb eleme a pedagógiai-oktatásmódszertani megújulás, amely támogatja a hallgatói képességek fejlesztését és értékelését, az egyéni tanulási utak mentorálását és a személyességen alapuló szakmai közösségeket.

A hatékony és kreatív tanulás elengedhetetlen feltétele a digitalizáció – hangsúlyozták.

Legalább 4000 hallgató és munkatárs nyelvi- és digitáliskompetencia-fejlesztése, korszerű szoftverkörnyezetben működő oktatási laborok kialakítása a célja a projektnek, vagyis legalább akkora hangsúlyt fektetnek a készségek fejlesztésére, mint az infokommunikációs eszközökére – idézték a közleményben Budai Balázs Benjamint, a projekt szakmai vezetőjét, az NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kara közszervezési és infotechnológiai tanszékének vezetőjét.

A projekt minden elemében megjelenik a kutatás megalapozása és annak nyomon követése, a know-how, az oktatás, valamint a szabályozás és az informatikai eszköztár. A fejlesztés az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének támogatásával valósul meg – közölték.

Kapcsolódó írásaink