Belföld

Soltész Miklós: Nick Vujicic a békesség, a béke iránti vágyat erősíti világszerte

Nick Vujicic üzenetében a békesség, a béke iránti vágyat erősíti szerte a világban – hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyet annak apropóján tartott, hogy a világhírű ausztrál-amerikai prédikátor hamarosan újra Magyarországra látogat.

Soltész Miklós: Nick Vujicic a békesség, a béke iránti vágyat erősíti világszerte
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (k), Győri Tamás, az Ez az a Nap Alapítvány szóvivője (b) és Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője a Papp László Budapest Sportarénánál tartott sajtótájékoztatón, amelyet annak apropóján tartottak, hogy hamarosan hazánkba látogat Nick Vujicic világhírű ausztrál prédikátor. A végtagok nélkül született motivációs tréner március 11. és 13. között tart előadásokat Budapesten.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Soltész Miklós közölte: a karok és lábak nélkül született, világhírű motivációs előadó újra Magyarországra érkezik, március 11–13-án lesz ismét itt.

Aki találkozott már Nick Vujiciccsal, az elmondhatja, hogy erőt ad neki – fogalmazott az államtitkár, aki szerint az előadó magyarországi látogatásának óriási jelentősége van, mert a vele való találkozás mindig segítséget nyújt abban, hogy könnyebben leküzdjük a gondjainkat, bajainkat, fájdalmainkat.

„Látjuk, milyen világban élünk, érezzük a békétlenséget, látjuk, mennyi szenvedés van a világban. Sajnos a szomszédunkban dúló háború is erősíti ezt – közölte Soltész Miklós, hozzátéve: – bennünk, magyarokban a békesség vágya van”, és Nick Vujicic is a békességet üzeni egy békétlenséggel, szenvedéssel teli világban.

Soltész Miklós tájékoztatása szerint a Vujicic három előadást tart a magyar fővárosban a jövő hónapban: március 11-én 19 órakor és március 13-án 11 órakor a Papp László Budapest Sportarénában lehet találkozni vele (utóbbi előadás kifejezetten általános iskolás és középiskolás diákoknak szól), majd szintén március 13-án, 14.30-kor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tart előadást, amelyen egyetemista fiatalokhoz szól.

Az államtitkár kitért arra, hogy a rendezvényeket a magyar kormány is támogatja, egyrészt a helyszín bérléséhez nyújtott támogatással, másrészt pedig a szervezést bonyolító alapítványoknak – a Nem Adom Fel Alapítványnak és az Ez az a nap! Alapítványnak – nyújtott támogatással.

Győri Tamás, az Ez az a nap! Alapítvány szóvivője a sajtótájékoztatón azt mondta, Nick Vujicic üzenete mindannyiunk számára fontos lehet, hiszen ha valaki, akkor ő tudja igazán hitelesen elmondani, hogyan lehet a korlátok ellenére is szabadságra találni és megtalálni a lelki békénket.

Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője azt hangsúlyozta: fontos, hogy mindenki megtapasztalja, mennyire sok érték van az életében, és a nehézségek ellenére is hozza ki a lehető legtöbbet az életéből. Erre figyelmeztet, illetve ehhez ad bátorítást, erősítést Nick Vujicic is – húzta alá, külön kiemelve a fiataloknak szóló előadások jelentőségét.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy ha az iskolai csoportok az előadást egy múzeumlátogatással is egybekötik, akkor ingyen utazhatnak a MÁV járatain Budapestre.

Nicholas Vujicic szerb emigráns szülők gyermekeként, karok és lábak nélkül született 1982-ben Ausztráliában. A szülőket először sokkolta az állapota, ám később mindenben támogatták őt, hogy minél önállóbb életet tudjon élni.

A férfi bal lába helyén csupán két lábujj van, amelyek segítségével ma már tud boldogulni a mindennapokban: sok gyakorlással és akaraterővel megtanult egyebek mellett írni, gépelni, a számítógépet használni. Életének célja és értelme végül az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogy valósítsák meg álmaikat; 17 évesen kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken, azóta a világ minden táján tart előadássorozatokat. Magyarországon 2013-ban, 2016-ban és 2019-ben is járt.

Nick Vujicic 2002-ben az Egyesült Államokba, Kaliforniába költözött. 2012-ben megnősült, négy gyermeke született.

Kapcsolódó írásaink