Belföld

Véget ért a stratégiai kormányülés Sopronban

Véget ért a háromnapos stratégiai kormányülés. Reggel irány Brüsszel. Megvédjük Magyarországot! – közölte Orbán Viktor a közösségi oldalán. A tárgyalás eredményeiről csütörtökön 10 órától a soron következő kormányinfón számol be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Véget ért a stratégiai kormányülés Sopronban
A soproni stratégiai kormányülés résztvevői
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Csütörtökön a magyar kormányfő az uniós állam- és kormányfők rendkívüli csúcstalálkozóján vesz részt Brüsszelben. Az Euronews információi szerint a tárgyaláson Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is megjelenhet. 

Sajtóinformációk szerint a kihelyezett kormányülésen szóba került az ukrajnai háború, annak gazdasági és diplomáciai hatásai és Magyarország szilárd elkötelezettsége a béke és a mielőbbi tűzszünet mellett.

Az ülésen a hétfő hajnali Törökországot és Szíriát sújtó földrengéssel is foglalkoztak. Mint ismert, hazánk segítséget nyújtott a mentéshez. A soproni tárgyalás legfontosabb témája azonban Brüsszel szankciós politikája volt, illetve az, hogyan lehet a szankciós inflációtól és a magas energiaáraktól megvédeni Magyarországot.

Kapcsolódó írásaink