Belföld

Kubatov Gábor bízik Csányi Sándor közbenjárásában

Hosszabb interjút adott a Mandinernek Kubatov Gábor. A Fradi elnöke a lapnak egyebek mellett elmondta, számára a Nagy-Magyarország-zászló a határon túli nemzettestvéreinkért érzett felelősséget jelenti.

Kubatov Gábor bízik Csányi Sándor közbenjárásában
Kubatov Gábor: Bízom benne, hogy az UEFA visszavonja a Nagy-Magyarország-zászlóval kapcsolatban hozott döntését
Fotó: MH/Purger Tamás

Január végén érkezett a hír, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség állásfoglalásához igazodva a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezi a szurkolóknak a Nagy-Magyarország-jelkép használatát az UEFA által szervezett mérkőzéseken – egyebek mellett erről is beszélt a Mandinernek adott interjújában Kubatov Gábor. Mint a Fradi elnöke a lapnak kifejtette, az UEFA politikai tartalmú üzenetnek nyilvánította a nemzeti összetartozás egyik szimbólumát, ám ezeket a sorokat olvasva joggal vetődhet föl a kérdés, hogy akkor az LMBTQ-jelképek és a szivárványos zászlók mégis hogyan kerülhetnek a stadionokba?

Az ügyben Csányi Sándor sem maradt szótlan, így a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke közölte, azon dolgoznak, hogy elfogadtassák az UEFA-val a Nagy-Magyarország-jelképet. Az OTP-vezér úgy látja, hogy a Nagy-Magyarország-jelkép nem hordoz politikai üzenetet. 

Nekem a Nagy-Magyarország-zászló a határon túli magyarokért érzett felelősséget jelenti – fogalmazott az orgánumnak Kubatov Gábor.

Kapcsolódó írásaink