Belföld

Hollik István: A baloldal továbbra is a háború pártján áll

A Fidesz–KDNP továbbra is kiáll a béke mellett

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a baloldal továbbra is a háború pártján áll, holott Magyarország és az egész világ érdeke az lenne, hogy az orosz-ukrán háború minél hamarabb véget érjen.

Hollik István: A baloldal továbbra is a háború pártján áll
Hollik István: A kormánypártok a béke pártján állnak
Fotó: MH

Most már közel egy éve zajlik a háború, tízezrek haltak már meg a hadszíntéren, és minden egyes nappal nő az áldozatok száma, ennek ellenére a „dollárbaloldal” továbbra is a háború pártján áll – mondta Hollik István az MTI-hez hétfőn eljuttatott videónyilatkozatában.

Hozzátette: a kormánypártok viszont a béke pártján állnak, mert meggyőződésük, hogy a világ, Európa és Magyarország érdeke is az, hogy a háború minél hamarabb véget érjen.

A kommunikációs igazgató kijelentette, „a dollárbaloldal Brüsszellel karöltve mindent megtesz azért, hogy a háború tovább folytatódjék”.

Arra hivatkozott: múlt héten az Európai Parlamentben egy újabb határozatban nemcsak teljes energiaembargót követeltek, de azt is megszavazták, hogy növeljék és gyorsítsák a katonai segítségnyújtást és a fegyverszállítást.

„Brüsszel tehát még több fegyvert akar küldeni a háborúba, és a dollárbaloldal sem titkolja az álláspontját, hiszen minden képviselője megszavazta ezt az európai parlamenti határozatot Dobrev Klárától Cseh Katalinig”.

Ezt erősítette meg Tordai Bence (Párbeszéd) is, aki elmondta, hogy a „dollárbaloldal továbbra is fegyvereket szállítana a háborúba” – mondta Hollik István.

Kijelentette: a Fidesz–KDNP továbbra is kiáll a béke mellett, úgy gondolja, hogy senki sem rángathatja bele Magyarországot a háborúba, ezért továbbra is „nemet mond a dollárbaloldal és Brüsszel veszélyes politikájára”.

Kapcsolódó írásaink